maanantai 16. kesäkuuta 2014

Gluteeniton ja laktoositon rouheinen vuokaleipä



Olen ollut vähän kipeänä ja siksi en ole ehtinyt leipoa. Mutta nyt kun vointi on taas parempi niin jaksaa leipoa leipää. :) Tässä olisi uusin kokeiluni. Rouheinen vuokaleipä, maku ja koostumus oli todella hyvä. Suosittelen .

5 dl piimää (vähälaktoosista)
2 rkl siirappia
1,5 tl suolaa
1 rkl psylliumkuorijauhetta
2 rkl pellavansiemeniä
1 dl tattarijauhoa
4,5 dl Grove mix jauhoseosta
2 pussia kuivahiivaa
0,5 dl sulatettua margariinia (laktoositonta)

Voiteluun: 
0,5 dl Tummaa siirappia
0,25 dl vettä

Sekoita kädenlämpöiseen piimään siirappi, kuivahiiva ja psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita seos taikinaan.
Lisää sulatettu margariini.
Täytä voideltu 1,5 litran leipävuoka taikinalla ja kohota lämpimässä 30 minuuttia.
Paista leipää 200-asteisessa uunissa alimmalla tasolla 35 - 40 minuuttia.
Voitele siirappi vedellä parikertaa paistamisen aikana.