lauantai 5. heinäkuuta 2014

Hampurilainen, Cole Slaw salaattia & Täytetyt paprikat pekonikuorella

Tänään päätimme kokeilla tehdä omia hampurilaispihvejä, coleslaw salaattia ja täytettyjä paprikoita pekonikuorella. Sain tänään maistaa täytettyjä paprikoita, kun olimme kylässä ja päätin heti kokeilla tehdä niitä. Olivat niin taivaallisen hyviä. Tekemiseen meni hetki, mutta lopputulos oli sen arvoinen. Suosittelen kaikille herkkusuille. :)
Sämpylät ostin valmiina, kun en ehtinyt itse leipomaan niitä. Pihvit valmistin jauhelihamurekkeen ohjeen mukaan.

Cole Slaw
5 dl hienoksi silputtua kaalia
0,25 dl  raastettua porkkanaa
1 kpl  pieni hienoksi silputtu sipulia
0,25 dl  kidesokeria
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuri rouhetta
0,25 dl maitoa
0,25 dl majoneesia
0,25 dl piimää
1 rkl etikkaa
1 rkl sitruunamehua

Pilko kaali ja porkkanat erittäin hienoksi silpuksi.
Yhdistä sokeri, suola, pippuri, maito, majoneesi, piimä, etikka ja sitruunamehu suureen kulhoon ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää kastike kaalin, porkkanoiden ja sipulin päälle ja sekoita hyvin.
Peitä ja säilytä jääkaapissa vähintään 2 tuntia ennen tarjoilua.

Täytetyt paprikat pekonikuorella.
1 rasia pieniä paprikoita / chilejä.
1 rasia amerikanpekonia
Aurinkokuivattu tomaatti tuorejuustoa täytteeksi / tai jotain muuta tuorejuustoa

Halkaise paprikat / chilit ja puhdista niistä siemenet.
Täytä tuorejuustolla
Kääri amerikanpekoniin ja asettele pellille.
Paista 200 asteessa n. 15 min ja jos näyttää ettei ole pekoni kypsää niin 5 minuuttia lisää.

1 kommentti: