lauantai 7. maaliskuuta 2015

Lime-vaniljaleivokset, gl, la


Tämän leivonnaisen vaiheisiin menee hetki aikaa ja vaivaa, mutta ne kannattaa, tässä on ihanan raikas ja makea herkku vaikka mihin hetkeen! Reseptistä riittää 24 isoon leivospalaan, eli ohje soveltuu hyvin vaikka isompaakin juhlaa suunnittelevalle. 


Pohjana käytin gluteenitonta voikakkupohjaa, mutta ko kakkupohjasta riittää 20 hlön täytekakkuun ja tähän reseptiin siitä menee vain n. ½ annosta, eli pohjana voi vaihtoehtoisesti käyttää esim. 400g keksimurskaa + n. 120g voisulaa. 

Gluteenittomasta leipomisesta kiinnostuneille klikkaa tästä reseptiin.


Täytteiksi tein erikseen limemoussen ja vaniljamoussen. Limemoussea varten tarvitaan limecurd, johon löytyy resepti täältä

Täyte ja täyttäminen:
1.       murusta jäähtyneestä kakkupohjasta n. ½ kulhoon ja lisää joukkoon n. 70g sulatettua voita, sekoita
2.       painele kakkumuruseos neliskanttisen reunavuoan pohjalle, vuoka saa olla mitoiltaan ainakin 25 x 30 cm
3.       tee täytteet
a.       1 litra kermaa –vatkaa vaahdoksi, erota 2/3 limemoussea varten, 1/3 vaniljamoussea varten

Limemousse
6-7 dl vaahdotettua kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
hyvin jäähtynyt limecurd
7 liivatetta
1 limen mehu + ½ dl vettä
1.       sekoita kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri pehmeäksi, lisää joukkoon limecurd, kääntele kermavaahdon joukkoon
2.       pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne kiehuvaan limemehu-vesiseokseen, kaada liivateneste kermaseokseen ja sekoita huolellisesti
3.       kaada limemousse kakkupohjan päälle reunavuokaan

Vaniljamousse
3-4 dl vaahdotettua kermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 dl vaniljajugurttia
4 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
1.       sekoita kulhossa tuorejuusto, tomusokeri ja vaniljasokeri pehmeäksi, lisää joukkoon jugurtti, kääntele kermavaahdon joukkoon
2.       pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä, kaada liivateneste kermaseokseen ja sekoita huolellisesti
3.       kaada vaniljamousse limemoussen päälle varovasti ja painele hellästi massa tasaiseksi
4.       nosta kakku jääkaappiin, anna hyytyä yön yli, tai vähintään 6h
5.       Hyytymisen jälkeen irrota reunavuoka varovasti ja leikkaa kakku 24 osaan, koristele.




2 kommenttia:

  1. Herkullisen ja raikkaan näköisiä leivoksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa kokeilla, on meinaan myös hyviä, vaikka itse sanonkin :)

      Poista