lauantai 19. marraskuuta 2016

Kinuski-suolapähkinäkakku

Suolapähkinäpussi sattui tarttumaan kauppareissulla käteen, ja taas muistui mieleen yksi blogisurffaillessa löytynyt herkullisen näköinen leipomus! Tuunailin vähän alkuperäistä reseptiä muuttaen sen kakkumaisemmaksi ja tietty gluteenittomaksi. Gluteenittomuus teki tässä tapauksessa kakkuosuudesta kuivahkon, joten keittelin herkulle vielä mokkakinuskikastikkeen. Alkuperäinen piirakkaresepti löytyy Kermaruusun blogista.


kakku:
100 g voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl Semper FinMixiä
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
- vaahdota huoneenlämpöinen, pehmeä voi ja sokeri, lisää kananmuna
- lisää kuivat aineet ja lopuksi kerma
- kaada taikina reunavuokaan (eli alle pelti ja leivinpaperi)
- paista 175 asteessa n. 25 minuuttia

kinuski:
1 dl kermaa
 1 dl fariinisokeria
0,5 rkl voita
1 dl suolapähkinöitä
- keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa n. 15 minuuttia / valmiiksi kinuskiksi
- sulata joukkoon voi
- rouhi suolapähkinöitä veitsellä pienemmäksi ja kaada joukkoon

Kaada kinuski aavistuksen jäähtyneen kakun päälle, ja anna jäähtyä kylmässä. 

mokkakinuskikastike: 
1,5 dl kermaa
1 rkl pikakahvijauhetta
0,5 dl muscovadosokeria (tai fariinisokeria)
- keittele ainekset hiljaksiin kattilassa sakeaksi

Päällinen on aivan huikean herkullinen, ja hiukan liian kauan kiehuneena kinuski sopisi vaikka pellille kaadettavaksi ja leikattavaksi kiuskipaloiksi! Tähän leivonnaiseen voisi hyvin tehdä pohjan myös murotaikinasta, jolloin se olisi sellaista kivan rouheaa kauttaaltaan. Menee tuotekehitykseen siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti