sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Kirsikkakääretorttu

Moni tuttu leivonnainen on oikeastaan valtavan helppo tehdä gluteenittomana, yksi helpoimmista on kääretorttu. Tähän käärikseen tein vaalean pohjan ja täytteeksi kirsikkamoussen, koska juuri sopivasti sattui olemaan sellainen purkinpohjallinen Ullan Unelmasta tilattua kirsikkahyydykejauhetta kaapissa odottamassa käyttöä :)


Eli pohjaan laitoin:
3 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 rkl gl.jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta

- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, kääntele joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet
- gl.jauhoseostakaan ei olisi tässä lainkaan tarvinnut, mutta kun siinä alkuperäisessä reseptissä oli se 1 rkl v.jauhoja, niin korvasin sen sitten näillä
- paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225 asteessa n.5-10 min
- kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä

-levyn jäähtyessä vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi, lisää vaahtoon notkeaa tuorejuustoa n.70-100g (esim. ½ pakettia jotain maustettua Viola-tuorejuustoa tms), itse käytin tällä kertaa maustamatonta
- sekoita n.50-80g hyydykejauhemäärään vajaa 1dl vettä ja sekoita kermatuorejuustoseoksen joukkoon
- halutessasi lisää sekaan kirsikka- tai mansikkahilloa. Itse levitin jäähtyneelle torttulevylle ohuen kerroksen kirsikkahilloa
- levitä kirsikkavaahto jäähtyneen torttulevyn päälle ja rullaa kääretortuksi, anna jäähtyä leivinpaperiin tiukasti käärittynäjääkaapissa jonkin aikaa
- leikkaa paloiksi ja koristele :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti