torstai 15. toukokuuta 2014

Gluteeniton ja laktoositon Piimälimppu

Tänään päätin kokeilla leipoa Piimälimppua, kun en ole ennen sellaista yrittänyt tehdä. Kokeilu onnistui todella hyvin, sain parhaimman näköisiä ja makuisia limppuja, mitä olen koskaan tehnyt.
5 dl piimää
50 g hiivaa
1 rkl suolaa
1 dl siirappia
2 tl hunajaa
2 tl psyllium
n. 13 dl grove mix jauhoseosta
50 g voita

Voiteluun:
1/2 dl vettä
1/2 dl siirappia

Lisää kaikki ainekset voita lukuunottamatta kädenlämpöiseen piimään ja sekoita hyvin.
Kun taikina on hyvin seonnut lisää voi ja sekoita vielä hetki. Anna taikinan nousta hetken.
Leivo 2 limppua taikinasta ja anna nouste hetki pellin päällä liinan alla.
Pistele haarukalla reikiä leipään tai tee risti viiltoja.

Paista uunin alaosassa 175 n. 40 -50 minuuttia. Muista voidella leipää siirappivedellä 2-3 kertaa paistamisen aikana. Kun leipä otetaan uunista voitele vielä kerran siirappi vedellä leipä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti