Ainekset:
3 dl Laktoositonta punaista EILA maitoa tai vettä
1,5 dl Perunahiutaleita
0,75 tl Suolaa
1 Muna
1 rkl Sokeria
1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa
2 dl Sunnuntai Tumma Gluteeniton Jauhoseosta
3 dl Laktoositonta punaista EILA maitoa tai vettä
1,5 dl Perunahiutaleita
0,75 tl Suolaa
1 Muna
1 rkl Sokeria
1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa
2 dl Sunnuntai Tumma Gluteeniton Jauhoseosta
1 dl Sunnuntai Gluteeniton Jauhoseosta
0,75 dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai 75 g Sunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia
0,75 dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai 75 g Sunnuntai Laktoositon Leivontamargariinia
Valmistusohje:
Kuumenna neste +42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon perunahiutaleet ja anna niiden turvota muutama minuuttia.
Lisää suola, muna ja sokeri. Sekoita kuivahiiva tummaan jauhoseokseen ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen. Lisää gluteeniton jauhoseos ja huoneenlämpöinen Sunnuntai Juokseva tai sulatettu margariini. Sekoita taikinaa muutaman minuutin ajan.
Ota taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperin päälle pellille. Ripottele kasojen päälle jauhoseosta ja taputtele pyöreiksi leipäsiksi (halkaisija noin 8 cm). Leikkaa terävällä veitsellä leipästen pintaan ristikot.
Anna leipästen kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
Testasin tätä ohjetta ja yleensä leivät eivät ole enää niin hyviä kun syö kylmänä. Tämä ohje oli poikkeus ja todella hyviä myös kylmänä. :)
Kuumenna neste +42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Sekoita joukkoon perunahiutaleet ja anna niiden turvota muutama minuuttia.
Lisää suola, muna ja sokeri. Sekoita kuivahiiva tummaan jauhoseokseen ja lisää taikinaan hyvin sekoittaen. Lisää gluteeniton jauhoseos ja huoneenlämpöinen Sunnuntai Juokseva tai sulatettu margariini. Sekoita taikinaa muutaman minuutin ajan.
Ota taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperin päälle pellille. Ripottele kasojen päälle jauhoseosta ja taputtele pyöreiksi leipäsiksi (halkaisija noin 8 cm). Leikkaa terävällä veitsellä leipästen pintaan ristikot.
Anna leipästen kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Paista uunin keskitasolla 10-15 minuuttia.
Testasin tätä ohjetta ja yleensä leivät eivät ole enää niin hyviä kun syö kylmänä. Tämä ohje oli poikkeus ja todella hyviä myös kylmänä. :)
Reseptin lähde:
http://www.raisionkeittokirja.fi/reseptihaku/leivat-sampylat-patongit-ja-sarvet/gluteenittomat-pehmeat-perunaleipaset?reid=RECIPE_390
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti