maanantai 31. maaliskuuta 2014

Nyhtöpossu

Nyhtöpossu

4 annosta 

1,2kg porsaan kasleria

Mausteseos:
1 ½ dl Ruokokidesokeria
1 ½ rkl Suolaa
1 rkl Jauhettua Korianteria
2 tl Jauhettua mustapippuria

 

Tarjoilu:

Valmista BBQ (Itse käytin saarioisten 
Memphis BBQ smoky kastiketta)

Valmistus:

Ota liha huoneenlämpöön noin 1 tunti ennen paistamista. Yhdistä kaikki mausteseoksen ainekset.
Hiero mausteseops tasaisesti lihan pintaa. Ja kaada pintaa vielä kikkoman soijakastiketta oman maun mukaan.  Nosta liha kannelliseen uunivuokaan tai peitä vuoka alumiinifoliolla.
Kypsennä 100 asteisessa uunissa 5 ½ - 6 ½ tuntia, kunnes liha on todella mureaa. Käännä uunilämpö pois, ja anna lihan
vetäytyä jälkilämmössä noin 1 tunnin ajan.
Anna lihan jäähtyä hetki. Nyhdä liha pienemmiksi palaoiksi leikkuulaudalla kahdella haarukalla riipien.
Sekoita lihasuikaleet paistoliemeen. Lisää halutessasi hieman valmista BBQ kastiketta, jotta saat lihasta mahdollisimman mehevää. Itse laitoin BBQ kastikkeen vasta lopuksi kun tein annosta.
Tarjoa haluamallasi tavalla joko sellaisenaan perunoiden ja kastikkeen kanssa tai hampurilaissämpylän välissä, coleslaw-salaatin kera.

Voit tuunata ohjetta haluamallasi tavalla. Itämaista säväystä saat lisäämällä mausteseokseen soijakastiketta (½ dl) ja riisiviinietikkaa 2 rkl. Vähennä siinä tapauksessa hieman suolan määrää.
Sokerina voit käyttää fariinisokeria tai muscovadosokeria. Mausteita voi muunnella loputtomiin esim. lisäämällä chiliä tai vaihtamalla korianterin juustokuminaan


Reseptin lähde:
Maku lehti 1/2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti