lauantai 3. toukokuuta 2014

Gluteenittomat suolaiset muffinssit

Suolaisia muffinsseja olen suunnitellut tekeväni jo pitkään, ja nyt siihen tuli loistava tilaisuus, kun iltapäiväkahville piti makean kaveriksi saada jotain nopeaa ja helppoa suolaistakin. Mausteiden kanssa kannustan rohkeuteen, ettei lopputuloksesta tule liian mauton. 

3,5 dl glut. jauhoja
2 tl leivinjauhetta
ainakin 1 tl suolaa
mausteita oman maun mukaan , esim:
pitsamaustetta/ paprikajauhetta/ oreganoa/ pippuria/ tilliä jne
2 dl maitoa
½ dl öljyä
2 kananmunaa
2 dl makuainetta, esim:
fetaa/ juustoraastetta/ aurinkokuivattua tomaattia/ oliivia/ tonnikalaa/ kinkkua jne
päälle juustoraastetta 

Sekoita taikinan ainesosat keskenään ja lusikoi seos 12 muffinssivuokaan, ripottele päälle juustoraastetta.
Paista kiertoilmalla 200 asteessa n. 20 minuuttia.



Itse laitoin näihin muffinsseihin laktoositonta fetaa ja Royal merkkistä valmiiksi basilikaöljyssä marinoitua ja kuutioitua aurinkokuivattua tomaattia. Otin taikinan öljyosuudenkin tästä säilykepurkista, tuli kivasti lisämakua taikinaan. Mausteiksi laitoin suolaa ja pitsamaustetta. Jauhoina käytin Grov Mixiä.


4 kommenttia:

  1. Hei
    Löysin googlella ohjeesi ja nämä vaikuttavat herkullisilta :)
    Oletko kokeillut kestääkö nämä pakastusta? Olin ajatellut, että tekisin suolaisia muffinseja etukäteen juhlia varten. Nämä varmaan vaativat kylmäsäilytyksen?

    VastaaPoista
  2. Sori, että on kestänyt vastaaminen, olen vähän sairastellut. Kestävät pakastamisen ja ovat todella hyviä. :)

    VastaaPoista
  3. Tarkoitus olisi tehdä näitä juhliin ja paistoin koe-erän. Täytteenä fetaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Mutta missä vika kun muffinssit niin tarttuivat vuokiin (laitoin siis paperivuoat metallivuoan koloihin) että en oikein sellaisenaan kehtaisi tarjota. Onko tämä joku yleinen gluteenittomien juttu? Vai johtuuko fetasta? Kiitos vinkeistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kyllä tämä leivonnainen tarttuu paperivuokaan melkein aina ainakin jonkinverran, mutta vuoan valinnalla saat kyllä helpotettua ongelmaa. Sellainen neliöksi avautuva tulip/tulppaani-vuoka on oman kokemukseni mukaan kaikkein paras, koska sen saa kuorittua muffinssin ympäriltä kokonaan, eikä vuoassa ole sitä rypytettyä lisätarttumispintaa. Tulppaanivuokia löydät mm. Eskimon valikoimista ihan marketeista, tukuista löytyy runsaamminkin ja myös erilaisista leivontakaupoista. T: Mari

      Poista