maanantai 2. helmikuuta 2015

Poronkäristys


500g pakastettua poronkäristyslihaa
1 pkt amerikan pekonia filettä (n.120g)
Pala voita
5 dl vettä
1-2 tl suolaa
Ripaus merisuolaa
2 valkosipulin kynttä
1 pieni sipuli
15 kpl maustepippuria

Paista paistinpannulla pekoni, voi, käristysliha ja sipulit. Kaada ne sen jälkeen pataan, lisää suola, maustepippurit ja vesi. Laita pata uuniin hautuamaan. Säädä uunin lämpötila ensiksi 200 asteeseen ja tiputa hetken kuluttua 150 asteeseen ja anna olla siellä n. 1h. Muista maistaa nestettä n. 15 minuutin kuluttua ja lisätä suolaa jos ei ole riittävästi makua.

Poron käristyksen kanssa kannattaa tehdä perunamuussia. Lappalaiset suosittelevat tekemään puikuloista, mutta kun niitä ei ollut tein challenger perunasta.

1 kommentti:

  1. Amarikan pekoni antaakin hyvän maun poronkäristykselle! :) Tällä ohjeella täytyykin tehdä seuraavan kerran, joten kiiitos ohjeesta! ♥

    VastaaPoista