perjantai 22. heinäkuuta 2016

Kaakaoiset mantelikeksit

Näihin mantelikekseihin sain reseptin työkaverilta jo vuosia sitten, mutta aika harvakseltaan muistan näitä tehdä. Useamminkin voisi muistaa, koska paitsi että nämä on hyviä maultaan ja helppojavalmistaa, niin ovat lisäksi gluteenittomia, maidottomia ja jauhottomuutensa ansioista vähähiilihydraattisempia.


Ainesosat ja valmistus on yksinkertaiset:

2 valkuaista
200 g mantelijauhoa /-jauhetta
175 g tomusokeria
30 g kaakaojauhetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen, ja sekoita sillä välin ainekset keskenään. Pyörittele taikinasta kostein käsin palloja uunipellille, ja paista n. 10 minuuttia. 

Ripottelin näihin päälle koristeeksi tomusokeria, jolloin valmiitten keksien hauska ruisleipämäisesti halkeileva pinta tulee kivasti esiin :) Keksien jäähdyttyä niiden pinta on kivan rapsakka ja sisältö aavistuksen mutakakkumaisen pehmoisa, tosi herkkua siis!

Hauska idea on käyttää kekseihin nyt monessa paikassa myynnissä olevia makutomusokereita, ainakin kaakaoinen Jaffa Twist tulee ehdottomasti kokeiluun jossain vaiheessa!

4 kommenttia:

  1. Voiko näitä pakastaa, vai meneekö pilalle sulattaessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole koskaan koittanut pakastaa, mutta voisin kuvitella, että kestävät. Kannattanee koittaa yhdellä keksillä, ja sulattaa samantein arvioita varten, niin saa vertailla :)

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. Pitää kokeilla. :) Toisaalta myydäänhän mutakakkuakin pakasteena...

      Poista