torstai 14. elokuuta 2014

Chilivaarin säilötyt chilit

Nyt kun chilisatoa rupeaa tulemaan niin etsiskelin säilöntä ohjeita ja tämä Chilivaarin ohje kuulosti herkulliselta. Tosin itse unohdin sitruunan laittaa vaikka ohjeessa onkin mainittu.


Paljon erillaisia chilejä. Itsellä oli vain yhtä sorttia kypsänä. eli laitoin Medinaa.

mausteliemi:
4 dl vettä
1,5 dl omenaviinietikkaa (Maun mukaan voi olla jopa 2 dl)
0,5 dl hunajaa (Voi korvata sokerilla)
0,25 dl sokeria
1 tl merisuolaa
1 sitruunan mehu

Puhdista chilit ja leikkaa puoliksi pitkittäin.
Lado uunissa desinfioituihin purkkeihin ja kaada keitetty liemi päälle. Odota n. 1kk ja maista. :)

Lähde: http://chilivaari.blogspot.fi/2010/08/satoa-sailoon-etikkaan_27.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti