perjantai 1. elokuuta 2014

Uunikuivatut tomaatit


Kirsikka-, miniluumu-, luumu-  ja normaalikokoisia tomaatteja 
timjamia
basillikaa
valkosipulin kynsiä
öljyä
mustaa pippuria
suolaa

Halkaise tomaatit ja laita ne pellille leikkauspinta ylöspäin. Laita pellille valkosipulin kynsiä paahtumaan.

Ripota tomaattien päälle vähän suolaa, öljyä ja yrttejä.

Anna tomaattien kuivaa uunissa n. 3-4h 80 asteessa. Tomaattien kuivumiseen kuluva aika riippuu tomaattien koosta.
Kun lopuksi sammutat uunin jätä luukku raolleen ja laita vaikka keittiöliina luukun väliin ja "unohda" tomaatit uuniin vielä tunniksi.

Kun tomaatit ovat kurtistuneet jonkin verran sekoita niihin yrttejä ja tarjoile.

Jos haluat sälilöä niitä niin laita purkkiin tomaatteja, yrttejä, mausteita ja oliiviöljyä. Öljy maustuu samalla ja sitä voi käyttää salaatin kastikkeena. Suosittelen tätä kaikille tomaattien ystäville. Aivat taivaallisen hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti