sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Haukipihvit

Pikkutyttömme kaveri oli virvelöinyt tänään mökkireissullaan lähes kolmekiloisen hauen, jonka saimme iltasella perattuna ja fileoituna ja kaikenlisäksi kotiovelle kuljetettuna :D Meidän keittiön saaristolaiscuisine pyörähti samantein käyntiin ja tuloksena oli aivan huikean herkullisia haukipihvejä! Vetoapua reseptiikkaan hain ihan googlehaulla ja päädyin modaamaan tätä Peggyn reseptiä.

Ensin kala meni yleiskoneen lihamyllyn kautta upeaksi jauhelihaksi, jonka suolasin hetkeksi jääkaappiin tiiviistymään. Sillä välin valmistin pihveille taikinan ja puolisen tuntia tiivistettyään sekoitin haukijauhelihan ja taikinan. Muotoilu pihveiksi, ja sitten vaan pihvit voidellulle pannulle tirisemään!


n. 1kg haukijauhelihaa
3 rkl suolaa

3 kananmunaa
1 tl jauhettua valkopippuria
1 tl rouhittua mustapippuria
3 rkl kuivattua tilliä
2 dl perunajauhoja
5 dl kermaa

voita paistamiseen

Huikean hyviä, ja huikean helppo tehdä gluteenittomana ja laktoosittomana :)

1 kommentti:

  1. Hei! Kommentoisin sen verran reseptiä että perunajauhoja on varmaankin vain 2rkl?Oikein hyvät haukipihvit tuli.

    VastaaPoista