tiistai 15. marraskuuta 2016

Pekoni-valkosipulipiirakat, gluteenittomana ja laktoosittomana

Ystäväisen kahvipiipahdusta varten leivoin pekonipiirakoita uusiin pikkuvuokiin, jotka tarttui mukaan parin viikon takaisilta Osaava Nainen -messuilta :) 

Halusin piiraista supermaukkaita, joten pekonimurun lisäksi sekoittelin joukkoon vaikka mitä herkkua! 

Tässä ensin luottopohjareseptini, jonka voi pikkuvuokia varten vaikka puolittaa niin halutessaan. Tämä määrä riittää sellaiseen perus-pyöreään-piirakkavuokaan hienosti:

125 g pehmeää voita
125 g maitorahkaa
3 dl jauhoja (esim. Semper FinMix-jauhoseos)
1 tl leivinjauhetta

- sekoita pehmeä voi ja maitorahka
- sekoita keskenään kuivat aineen ja lisää voi-rahkaseokseen 
- painele taikina voidellun vuoan pohjalle ja reunoille

täyte:
1 pss pekonimurua
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 prk mustavalkosipulituorejuustoa
1 kananmuna
(mausteita maun mukaan, itse ropsautin joukkoon vähän valkosipulisuolaa)
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta
rucolaa


Täytettä varten paistoin valmista pekonimurua pannulla kunnolla kuivaksi ja rapeaksi, samalla pannulla kuullottui myös pieneksi pilkottu sipuli ja yksi puristettu valkosipulinkynsi. Pekoni-sipuliseoksen kaadoin pohjien päälle ja siihen päälle sekoittelin seoksen tuorejuustosta ja  kananmunasta. Päälle pilkoin pieneksi muutaman kirsikkatomaatin ja ripottelin juustoraasteen. 

Uunissa piirakat paistui 225 asteessa, isolle piirakalle aikaa tarvitsee varmaan 30-40 minuuttia, pienet valmistui nopeammin. 

Koristeena rucolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti