Sain paikallisesta Confetista testiin salmiakki- ja lakutuotteita,
joille keksin heti pari hyvää kokeilukohdetta :D Tuotteet on lietolaisen
Habanero Sound -valmistajan tuotteita, ja aivan tolkuttoman hyviä! Tästä linkistä
pääset valmistajan sivuille ja katsomaan minkä näköisistä tuotteista on
kyse. Tuotteita on myytävänä ainakin Raision Confetissa.
Salmiakkitryffeleitten ajatus lähti "Sokea Susi" lakritsijauheesta, joka oli yksi näistä testituotteista. Halusin tryffeleihin suklaan lisäksi totista salmiakin makua, joten lisänä on samalta valmistajalta lakusalmiakkipastaa sekä Fazerin turkinpippuri-crushia.
Tryffelithän on tolkuttoman helppo valmistaa, ja syötävänäkään niitä ei kovin montaa voi kerralla syödä, eli ovat säästeliäitä myös siinä mielessä :) Tästä taikinasta tuli 30 kpl kirsikkatomaatin kokoista tryffeliä.
200 g tummaa suklaata
2 rkl voita
1 dl turkinpippuri-crushia
1dl tomusokeria
1 rkl lakusalmiakkipastaa
n. ½ dl lakujauhetta pinnoitukseen
Sulata voi ja suklaa kattilassa / vesihauteessa. Sekoita sulaneeseen massaan turkinpippuri-crush, tomusokeri ja lakusalmiakkipasta. Anna seoksen jäähtyä jääkaapissa n. 45 min.
Ota taikinasta kahdella pikkulusikalla nokareita, tiputa ne pieneen kulhoon, jossa sinulla on lakritsijauhe. Pyörittele nokareita kulhossa, kunnes ne on kokonaan jauheen peitossa. Pyörittele jauhotettuja nokareita käsin vielä pyöreämmäksi ja tarvittaessa jauhoita vielä uudelleen. Säilytä jääkaapissa.
Salmiakkitryffeleitten ajatus lähti "Sokea Susi" lakritsijauheesta, joka oli yksi näistä testituotteista. Halusin tryffeleihin suklaan lisäksi totista salmiakin makua, joten lisänä on samalta valmistajalta lakusalmiakkipastaa sekä Fazerin turkinpippuri-crushia.
Tryffelithän on tolkuttoman helppo valmistaa, ja syötävänäkään niitä ei kovin montaa voi kerralla syödä, eli ovat säästeliäitä myös siinä mielessä :) Tästä taikinasta tuli 30 kpl kirsikkatomaatin kokoista tryffeliä.
200 g tummaa suklaata
2 rkl voita
1 dl turkinpippuri-crushia
1dl tomusokeria
1 rkl lakusalmiakkipastaa
n. ½ dl lakujauhetta pinnoitukseen
Sulata voi ja suklaa kattilassa / vesihauteessa. Sekoita sulaneeseen massaan turkinpippuri-crush, tomusokeri ja lakusalmiakkipasta. Anna seoksen jäähtyä jääkaapissa n. 45 min.
Ota taikinasta kahdella pikkulusikalla nokareita, tiputa ne pieneen kulhoon, jossa sinulla on lakritsijauhe. Pyörittele nokareita kulhossa, kunnes ne on kokonaan jauheen peitossa. Pyörittele jauhotettuja nokareita käsin vielä pyöreämmäksi ja tarvittaessa jauhoita vielä uudelleen. Säilytä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti