lauantai 7. maaliskuuta 2015

Gluteeniton voikakkupohja

Täytyypä käydä tallentamassa tämä kerta kaikkiaan oivallinen gluteeniton täytekakkupohjaresepti tänne talteen:

5 dl gl. jauhoseosta (käytin Semper FinMix)
3 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
2,5 tl vaniljasokeria
150 g voita tai margariinia
3 ½ dl sokeria
3 munaa
1,5 dl maitoa

1.       laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
2.       voitele ja jauhota n. 24cm irtopohja- / reunavuoka, 
ja aseta uunipellille leivinpaperin päälle
3.       sekoita jauhot ja mausteet keskenään
4.       pehmitä voita / margariini hetki mikrossa (älä sulata),
 mittaa joukkoon sokeri ja vatkaa
5.       sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseos ja maito
6.       paista 175 asteessa n. 50 min

Reseptin olen alun perin löytänyt täältä ja muokannut sitä hieman. Ohje on myös hyvin muunneltavissa mm. maidottomaksi vaihtamalla rasvan maidottomaan margariiniin ja maidon esim. soijamaitoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti