Tämän leivonnaisen vaiheisiin menee hetki aikaa ja vaivaa,
mutta ne kannattaa, tässä on ihanan raikas ja makea herkku vaikka mihin
hetkeen! Reseptistä riittää 24 isoon leivospalaan, eli ohje soveltuu hyvin
vaikka isompaakin juhlaa suunnittelevalle.
Pohjana käytin gluteenitonta voikakkupohjaa, mutta ko
kakkupohjasta riittää 20 hlön täytekakkuun ja tähän reseptiin siitä menee vain
n. ½ annosta, eli pohjana voi vaihtoehtoisesti käyttää esim. 400g keksimurskaa
+ n. 120g voisulaa.
Gluteenittomasta leipomisesta kiinnostuneille klikkaa tästä
reseptiin.
Täytteiksi tein erikseen limemoussen ja vaniljamoussen.
Limemoussea varten tarvitaan limecurd, johon löytyy resepti täältä.
Täyte ja täyttäminen:
1.
murusta jäähtyneestä kakkupohjasta n. ½ kulhoon
ja lisää joukkoon n. 70g sulatettua voita, sekoita
2.
painele kakkumuruseos neliskanttisen reunavuoan
pohjalle, vuoka saa olla mitoiltaan ainakin 25 x 30 cm
3.
tee täytteet
a.
1 litra kermaa –vatkaa vaahdoksi, erota 2/3
limemoussea varten, 1/3 vaniljamoussea varten
Limemousse
6-7 dl vaahdotettua kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
hyvin jäähtynyt limecurd
7 liivatetta
1 limen mehu + ½ dl vettä
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
hyvin jäähtynyt limecurd
7 liivatetta
1 limen mehu + ½ dl vettä
1.
sekoita kulhossa tuorejuusto ja tomusokeri
pehmeäksi, lisää joukkoon limecurd, kääntele kermavaahdon joukkoon
2.
pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne
kiehuvaan limemehu-vesiseokseen, kaada liivateneste kermaseokseen ja sekoita
huolellisesti
3.
kaada limemousse kakkupohjan päälle reunavuokaan
Vaniljamousse
3-4 dl vaahdotettua kermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 dl vaniljajugurttia
4 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
150 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 dl vaniljajugurttia
4 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
1.
sekoita kulhossa tuorejuusto, tomusokeri ja
vaniljasokeri pehmeäksi, lisää joukkoon jugurtti, kääntele kermavaahdon
joukkoon
2.
pehmitä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne
pieneen tilkkaan kiehuvaa vettä, kaada liivateneste kermaseokseen ja sekoita
huolellisesti
3.
kaada vaniljamousse limemoussen päälle varovasti
ja painele hellästi massa tasaiseksi
4.
nosta kakku jääkaappiin, anna hyytyä yön yli,
tai vähintään 6h
5.
Hyytymisen jälkeen irrota reunavuoka varovasti
ja leikkaa kakku 24 osaan, koristele.
Herkullisen ja raikkaan näköisiä leivoksia.
VastaaPoistaKiitos! Kannattaa kokeilla, on meinaan myös hyviä, vaikka itse sanonkin :)
Poista