torstai 1. toukokuuta 2014

Gluteeniton marjapiirakka

Tänään oli tarve pikaiselle makealle herkulle kahvin kanssa, ja koska mitään varsinaista reseptiä ei ollut mielessä, niin taas tuunattiin vanhasta toimiva :) Marjoja on pakkasessa aina runsaasti ja koska pari kermaviiliäkin näytti jääkaapissa olevan, niin marjapiirakkaan päädyin. Tämähän on maailman helpoiten muunneltavissa, kun vaihtaa vaan täytteeksi minkä marjan tai hedelmän milloinkin tekee mieli. Tykkään itse käyttää marjapiirakoihin pohjan päälle hillo- tai marmeladikerroksen, mutta sitäkään ei ole ollenkaan pakko piirakkaan laittaa, ellei hilloja kaapissa ole, pelkät marjat riittää hienosti! 

Tässä gluteeniton ja laktoositon kuningatarpiirakka:


Piirakkapohja:
100g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
2-2,5dl gl.jauhoseosta (käytin tällä kertaa Semper Fin Mixiä)
1tl leivinjauhetta

- vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään, lisää joukkoon kananmuna ja kuivat aineet
- painele taikina piirakkavuuan pohjalle

Kuningatartäyte:
2dl kermaviiliä 
1 kananmuna
1dl sokeria (käytin tällä kertaa ruokokidesokeria)
(1tl vaniljasokeria)
n.1dl vadelmamarmeladia
n. 1½dl mustikoita
n. ½dl vadelmia
- levitä piirakkapohjan päälle marmeladikerros ohuelti
- ripottele marmeladikerroksen päälle marjat
- riko kananmunan rakenne rikki kulhossa, sekoita joukkoon kermaviili ja sokeri(t)
- kaada kermaviiliseos marjojen päälle
- paista piirakka 200 asteessa n. 25-30 minuuttia kypsäksi
- anna hyytyä jonkinaikaa ennen tarjoilua

2 kommenttia:

  1. Nam tälle, ihanan marjainen piirakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja taas on parhaillaan piiralla uunissa, tällä kertaa lakkahilloa ja mansikka :)

      Poista