keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Toffeemuffinssit

Makeaa hyvää teki mieli, ja kun emme 7v pikkuleipurin kanssa löytäneet hyvää keksireseptiä alle 3 minuutin etsinnän (meillä ei kummallakaan ole kovin hyvät hermot tai pitkä pinna), niin teimme toffeemuffinsseja :)


Näitä tuli 12 kpl aika runsaankokoisia muffinsseja, testattiin samalla uusia tilaamiani muffinssivuokia, kivoja ja napakoita oli, tosin muffinssi irtosi näistä todella huonosti ja syöminen muutenkin oli aika hankalaa, eli taidan pitäytyä pidemmän päälle noissa vanhoissa ja hyviksi koetuissa formuissa. 

3 kananmunaa
1,5 dl sokeria 
(tällä kertaa käytin osan ruokokidesokeria, mutta oikeastaan olisi ehkä ollut hauskempi, jos olisi laittanut fariinisokeria!)
  200 g pullomargariinia
2,5 dl gl.jauhoseosta
0.5 dl kaakaojauhetta
(en laittanut tummaa, vaan lasten dumle-kaakaojauhetta)
1,5 tl leivinjauhetta
½ purkkia valmiiksi toffeeksi keitettyä kondensoitua maitoa
 
Vaahdota munat ja sokeri, sekoita joukkoon margariini ja kuiva-aineseos sekä toffee.
Jaa taikina 12 muffinssivuokaan, paista 180 asteessa n. 20 minuutin ajan kypsiksi.
 
Ellei kondensoitu maito ole tuttu termi entuudestaan, niin se on sellaista purkitettua sokeroitua maitoa, jota saa ostaa ainakin isommista marketeista, useimmiten löytyy joko säilykeosastolta, uht-maitojen läheltä tai eksoottisten herkkujen osastoilta. Etiketit on kyrillisin aakkosin. Eli itse valmistan maidon toffeeksi niin, että laitan ison kattilan puolilleen vettä, irrotan säilykepurkista etiketin ja laitan purkin sellaisena ja avaamattomana sitten kattilaan kiehumaan n. 1½-2 tunniksi. Sitten jäähdytys kylmässä vedessä ja jääkaapissa, ja sitten vasta uskaltaa purkin avata, ettei sisältö suihkua keittiön kaakeleille tai omille sormille :) Samalla vaivalla kannattaa siis keittää useampikin purkki, keitettynä ne säilyy jääkaapissa kyllä.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti