maanantai 12. toukokuuta 2014

Mustikkajuustokakku

Lauantaisille vieraille tein juustokakun, ja tällä kertaa mustikkaisen sellaisen :) Olin keitellyt pikkupojalle mustikkamehua flunssalääkkeeksi edellisviikolla, ja siitä se idea sitten lähti, eli tarina alkaa nyt siitä. 

Mausteinen mustikkamehu
4dl mustikoita
1 dl valkoherukoita
3 dl vettä
1½ dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 kanelitanko

Mittaa kaikki aineet kattilaan, keitä hiljalleen n. 30 min. Siivilöi.

Lapsi joi tyytyväisenä mehunsa, ja sitten kävi niin, etten raaskinnut heittää hyväntuoksuista marjamassaa pois, vaan kaadoin massan takaisin kattilaan, lisäsin n.1 dl vettä ja ½ purkkia marmeladisokeria ja keitin massan marmeladiksi, joka oli seuraavana päivänä jääkaapissa jäähdyttyään jähmettynyt upean lohkeavaksi ja ennenkaikkea valtavan herkulliseksi!

Kakuksi mausteinen mustikkamarmeladini päätyi sitten näin:
pohjaksi sokerikakku- / tai keksipohja (kuvassa gluteeniton sokerikakkupohja)
3 dl kermaa
2 dl maustamatonta tuorejuustoa
n. 3 dl mustikkamarmeladia
1 limen mehu
6 liivatelehteä

- painele keksi- / sokerikakkupohja vuuan pohjalle (itse tein 22cm halkaisijalla)
- vaahdota kerma, lisää joukkoon notkea tuorejuusto, marmeladi ja limen mehu
- liota liivatteet ja sekoita huolellisesti massan joukkoon
- kaada massa pohjan päälle
- hyydytä jääkaapissa


Ajattelin ensin jättää pinnan ihan rosoiseksi, mutta päädyin sitten kuitenkin vielä tekemään soseutetusta mustikasta kiillekerroksen päälle, ja tällä kertaa jä kiireen jälkeä kuohun muodossa pintaan. Ei se tietty makua haitannut!

Sokerikakkupohjaan minulla on sellainen takuuvarma ja ikivanha resepti, tässä 4 munan pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
2 dl gl. jauhoseosta (käytän joko semper fin mixiä tai sunnuntain vaaleaa jauhoseosta)
1 tl leivinjauhetta

- vaahdota munat ja sokeri, lisää joukkoon keskenään sekoitetut jauhot
- kaada jauhotettuun vuokaan ja paista 150 asteessa n. 30-40 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti