torstai 17. huhtikuuta 2014

Gluteeniton reikäleipä

Päätin tänään kokeilla tehdä reikäleipää. Löysin Pörden keittiön sivuilta ohjeen, jota muokkasin kuiva-ainekaapin sisällön mukaan.

5 dl maitoa
2 tl psylliumia
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
2 ps kuivahiivaa
5 dl grove mix jauhoseosta
2,5 dl semper fin mix jauhoseosta
½ dl pullomargariinia


Lisää psyllium 42 asteisen maidon joukkoon ja anna turvota n. 10 min.

Lisää suola, siirappi, grove mix jauhot, semperin jauhot, kuivahiiva ja pullomargariini. Alusta taikina hyvin käsin. Taikina saa jäädä pehmoiseksi. Kaada taikina jauhotetulle leivonta alustalle ja leivo jauhoissa kaksi saman kokoista leipää ja laita ne uunipellille.

Taputtele leivät jauhotetuin käsin pyöreiksi reikäleiviksi ja ota muotilla keskustasta pyöreä pala pois ja pistele haarukalla leipien pintaan kuviot.

Anna reikäleipien kohota lämpimässä vedottomassa paikassa leivinliinan alla n. 20-30 min.
Paista 225 asteisessa uunin lämmössä 20-30 min.

Leivästä tuli todella rapea ja maukas, suolaa olisi saanut olla vähän enemmän.

1 kommentti: