tiistai 1. huhtikuuta 2014

Porkkanaleipä

Raaka-aineet:

3 dl laktoositonta maitoa
30 g hiivaa
1 rkl psylliumkuorijauhetta
1 tl suolaa
1 munaa
2 dl porkkanaraastetta
1,5 dl tattarirouhetta
5 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta


 

Valmistus:

Liuota hiiva haaleaan maitoon, lisää psylliumkuorijauhe ja anna turvota 10 minuuttia.. Lisää suola, muna ja raaste. Sekoita jauhot keskenään ja lisää taikinaan. Vatkaa sähkövatkaimella 5 minuuttia. Kaada taikina hyvin voideltuun n. 1,5 litran vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaiseksi. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Hei Toni, kiitos! En tarvitse mitään ruokavaliota, mutta täältä saan näemmä ideoitasi! Tuo ylikypsä possu on meidän lempparia, tehdään yleensä kasslerista eikä olla riivitty ennen mutta nyt kokeillaan! Terkkuja Pia

    VastaaPoista
  2. Ja tämä leipä oli muuten ihan superherkkua! Mausteitten kanssa saa myös kivasti vaihtelua reseptiin, siihenhän voisi hyvin lorauttaa vähän siirappia tai laittaa vaikka pitsamaustetta, niin tulee ihan eri leipä taas :D Ja lämpimänä parasta :)

    VastaaPoista