perjantai 4. huhtikuuta 2014

Suklaaleivokset puolukkamarmeladilla

Tätä superherkkua tein jouluna Kakkupuodin joulumyyjäisiin ja vähän muutenkin, omaksi ja vieraitten iloksi, ja on muuten hyvää! Pehmeä kakku, makean hapokas puolukka ja tumma suklaa on aivan lyömätön liitto!


5 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 dl gl.jauhoseosta
2 rkl tummaa kaakojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
200 g tummaa suklaata
200 g voita / margariinia
150 g ranskankermaa

puolukkamarmeladia

suklaapinta
 1½ dl kermaa
250g tummaa suklaata
1 rkl voita

- kuumenna uuni 175 asteeseen
- vuoraa uunipelti / neliskanttinen reunavuoka leivinpaperilla
- sulata voi ja sulata joukkoon suklaa
- sekoita keskenään kuivat aineet
- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon kuiva-aineseos, suklaa-voiseos ja ranskankerma
- kaada uunivuokaan ja paista n.20-30 min. kypsäksi
- anna pohjan jäähtyä hetken

- pilko suklaa kattilaan ja kaada joukkoon kerma, kuumenna sekoittaen kunnes suklaa sulaa
- lisää joukkoon voi, ja anna seoksen jäähtyä hetki

- levitä jäähtyneelle kakkupohjalle puolukkamarmeladi tasaisesti ja sen päälle suklaaseos
- anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti