maanantai 7. huhtikuuta 2014

Karppaajan mutakakku

Tämä resepti kuvineen päivineen on suoraan toisesta blogistani, mutta tänne se kuuluu myös, ehdottomasti!


En muista mistä reseptin löydin, mutta tässä, kannattaa kokeilla!

200g voita (käytin 60% margariinia vähentääkseni edes osan rasvamäärästä)
200g tummaa suklaata
2 dl Canderel-makeutusjauhetta
5 kananmunaa
2 rkl mantelijauhetta
- sulata rasva ja suklaa kattilassa, sekoita joukkoon makeutusjauhe, ja anna seoksen jäähtyä rauhassa
- vatkaa suklaa-rasvaseoksen joukkoon kananmunat yksitellen, ja lisää lopuksi mantelijauhe
- kaada taikina voideltun n. 16-18 cm:n irtopohja/-reunavuokaan
- paista 200 asteessa n. 15 min.
- jäähdytä kakku huolellisesti ennen tarjoilua, itse tein kakun aamupäivällä ja tarjoilin vasta illalla vanillavaahdon kanssa, hyvää oli :)
- eri makuisista suklaista ja/tai esansseista saisi kivaa lisämakua kakkuun, vaikkapa esim. manteli- tai minttuaromilla, pienellä tilkalla likööriä tai konjakkia
- makeutusaineen korvaan kyllä seuraavalla kerralla vaikka vain puolella desillä sokeria, koska sitten voin paremmalla omallatunnolla tarjoilla tätä lapsillekin
- kakku on KOVIN suklaista ja kovin makeaa, eli tästä pikkaraisen näköisestä kakusta riittää helposti ainakin 6 palaa, ehkä jopa 8.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti